31 oktober
Blijf op de hoogte en volg Jaap en Josephine
03 November 2018 | Zambia, Mumbwa
De volgende stop was maar 50 km verderop en we hebben daar ongeveer 2 uur overgedaan. Onderweg hebben we allerlei wild gezien, het was onze eigen game-drive.
De Kasaduchi lodge is onze volgende stop. Het ligt middag in het park. Het ziet er ook helemaal geweldig uit. Hier is echt nog ongerepte natuur. De eigenaar zegt dat we de gordijnen niet dicht moeten doen, anders zien we de zonsopgang niet. We kunnen het vanuit ons bed zien. De douche is buiten en je kunt van afstand niet zien dat er een safaritent staat. We hebben uitzicht op de rivier, kortom weer een geweldige plaats om te zijn. Het ' zwembad' is een uitsparing in de rotsen. We zijn de enige gasten en hebben alles voor ons zelf.
De temperatuur is hoog, maar volgens Andy is het in deze tijd veel warmer, zo'n 40-45 graden. De nachttemperatuur kan zakken tot 15 graden.
's Middags hebben we niets gedaan, alleen gelezen en geluierd.
Als we in de avond gaan eten, is er een kampvuur en het echtpaar doet er alles aan om het ons naar de zin te maken. We komen helemaal niets te kort. Het verblijf is uniek midden in Kafue National Park.
Na het eten hebben we nog een game-drive. We zien nu een aantal aparte dieren: stekelvarken, gestreepte/gevlekte genet, spring hare, blauwe duiker (klein hert), hare (soort konijn).
We gaan slapen met alle ramen open, zodat we wakker worden van de zonsopgang.